O‘ZBEKISTON SSR MAKTABLARIDA 1930-YILLARNING IKKINCHI YARIMIDA TARIX FANINI O‘QITILISHI - Qodirova R. M (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2024)
Mazkur maqola 1930-yillarning ikkinchi yarmida O’bekiston SSR maktablarida tarix fanini oʻqitishning oʻziga xos xususiyatlarini tahlil qilishga bagʻishlangan. Maqolada o‘rganilayotgan davrda tarix fanida muomalada bo’lgan metodik qo‘llanmalar, ta’lim tizimida ro’y bergan o’zgarishlar borasida ma’lumotlar berilgan. Sovet jrganlari maktablarda tarix fanini o’qitish jarayonida o‘z g‘oyalarini qanday hayotga tadbiq qilganligi haqida ayrim ma’lumotlar keltirilgan.