ЎЗБЕКИСТОНДА КАРТОГРАФИЯ МУТАХАССИСЛИКЛАРИ ОЧИЛИШИ ВА КАРТОГРАФ КАДРЛАР ТАЙЁРЛАШ МАСАЛАСИГА ДОИР - Примов М. О. (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2024)
Мақола Ўзбекистонда картография соҳаси билан боғлик фанлар тизимини шакллантириш, малакали кадрларни тайёрлаш, кенг камровли илмий тадқиқот ишларини олиб бориш, янги типдаги картографик асарларни махсус мазмунини ишлаб чиқиш ва уларни нашрга тайёрлаш, эришилган ва эришилаётган ютуқларни тезкорлик билан таълим ва тарбия жараёнига ҳамда амалиётга жорий этиш, соҳа муаммоларини яхлитлаш, истиқболли илмий йўналишларни белгилаш соҳасида амалга оширилган ишлар, фаолият юритган ташкилотлар ва уларнинг картографик фаолиятларини тадқиқ этишга бағишланган. Мақолада Ўзбекистон картограф кадрларнинг етишиб чиқиши тарихи ҳамда картография билан шуғулланган илмий жамиятлар ва муассасалар фаолиятидаги муаммо, камчиликларга доир маълумотлар тавсифи келтирилган.