“МУЗЕЙ ВОСТОКА” МУЗЕЙИДА ЎРТА ОСИЁ КОЛЛЕКЦИЯЛАРИНИНГ ШАКЛЛАНИШИ - Абдуллаева Н. С. (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2024)
Мазкур мақолада Россиянинг “Музей Востока” музейидаги Ўрта Осиё коллекциялари шаклланишининг тарихи ва уларнинг илмий аҳамияти таҳлил қилинган. Ўрта Осиё маданий ва археологик меросининг музейга қўшилиши жараёни ҳамда Туркистон экспедицияларининг ҳиссаси ўрганилган. Тадқиқотда мазкур коллекцияларнинг ўрганилиши ва сақланиши, уларнинг этнографик ва маданий қиймати баён этилади.