РОССИЯНИНГ “МУСИҚА МУЗЕЙИ”ДА САҚЛАНАЁТГАН ЎЗБЕКИСТОН МАДАНИЙ МЕРОСИ НАЪМУНАЛАРИ - Абдуллаева Н. С. (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2024)
Россиянинг “Мусиқа музейи” да сақланаётган Ўзбекистон маданий мероси намуналари" мавзусидаги мақолада, Ўзбекистоннинг бой маданий мероси ва унинг Россиядаги таърифи, сақланиши ва тадқиқи тўғрисида ҳикоя қилинади. Мақолада, музей коллекцияларидаги узбек миллий мусиқаси, аниқлаштирилган тарихи, асарлари ва ёдгорликлари тўғрисидаги маълумотлар берилган. Шундай қилиб, Ўзбекистоннинг анъанавий мусиқий ускуналари, хофизлар ва жамоаларнинг ижодиётининг аҳамияти таъкидланади. Тадқиқот, маданий алмашинув ва глобаллашув жараёнлари доирасида, миллий идентитетни сақлаш ва ривожлантиришда музейларнинг роли ҳақидаги саволларга жавоб излайди. Ўзбекистон маданий меросининг Россиядаги сохталарини кўриб чиқиш, ўзбек халқининг мусиқий санъатини глобал миқёсда намоён этишга хизмат қилади.