УСМОН ЮСУПОВНИНГ СИЁСИЙ РАҲБАРЛИКДАН ЧЕТЛАТИЛГАНДАН КЕЙИНГИ ЙИЛЛАРДАГИ МЕҲНАТ ФАОЛИЯТИ (1955-1966 йй.) - Мухаммадиев Р.Р. (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2023)
Мақолада Ўзбекистон ССР ва иттифоқ миқёсида 1937-1954 йилларда турли даражадаги раҳбарлик лавозимларида ишлаган Усмон Юсуповнинг, сиёсий бошқарувдан четлаштирилгандан кейинги йиллардаги тақдири ҳақида маълумот берилган. Шунингдек, Усмон Юсуповни Тошкент вилоятининг Боёвут-4 совхози ва Халқабод комбинатларига раҳбарлик қилган йиллардаги меҳнат фаолияти, ўша даврда республиканинг энг қолоқ хўжаликларидан бири Боёвут-4 совхозида пахта ҳосилини кўпайтириш, колхозчи-деҳқонларнинг турмуш шароитларини яхшилаш борасида амалга оширган ишлари, Халқабод комбинатини иттифоқда машҳур бўлган агросаноат комплексига айлантира олганлиги қайд этилган