ЎЗБЕКИСТОНДА КАРТОГРАФИК ФАОЛИЯТНИ ТАШКИЛ ЭТИШДА ЗАМОНАВИЙ ТЕХНОЛОГИЯЛАРНИНГ ҚЎЛЛАНИЛИШИ - Примов М. О. (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2023)
Мақола Ўзбекистонда картографик фаолиятни ташкил этишда замонавий технологияларнинг қўлланилиши, картография соҳасида амалга оширилган ишлар, фаолият юритган ташкилотлар ва уларнинг картографик фаолиятларини тадқиқ этишга бағишланган. Ўзбекистон картографияси тарихини ҳам мафкуравий қолиплардан холи, ўша давр муаммоларидан келиб чиққан ҳолда республикада мустақил соҳа сифатида институционаллашуви жараёнини тадқиқ этиш долзарб масалалардан саналади.Мақолада картография билан шуғулланган илмий жамиятлар ва муассасаларнинг пайдо бўлиши, улар фаолиятидаги муаммо, камчиликларга доир маълумотлар тавсифи келтирилган