ЎЗБЕКИСТОН АВТОМОБИЛЬ САНОАТИДА ТАРМОҚЛАРИНИНГ КЕНГАЙИШИ ВА РИВОЖЛАНИШИ - Абдуллаева Н. С. (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2023)
Ўзбекистонда автомобиль ишлаб чиқариш ҳамда соҳани ривожлантириш стратегиясида қисқа давр ичида аҳамиятга молик натижаларга эришилди. Бугунги кунда мамлакатимиз автомобилсозлари фақатгина ўзлаштирилган билим ва кўникмалар билан чекланмасдан, муттасил равишда дунё автомобилсозлиги ривожида рўй бераётган янгиликлар, инновацияга асосланган ишлаб чиқаришни йўлга қўйиш борасида ҳам талайгина ишларни амалга ошириб келмоқдалар. Зотан, автомобиль саноатини ривожлантириш сиёсати – нафақат мамлакатимиз, балки хорижий давлатлар иқтисодиёт тармоқларини таркибий жиҳатдан қайта қуриш, ҳаётий зарур саноат тармоқларини барпо этиш ва ривожлантиришга қаратилган тадбирлар мажмуидан иборат, десак муболаға бўлмайди