ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИ ОЛИЙ ТАЪЛИМ ТИЗИМИНИНГ ТАРИХШУНОСЛИГИ - Сиддиков Р.Б. (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2023)
Мазкур мақолада Ўзбекистон Республикаси олий таълим ва кадрлар тайёрлаш тизимининг мустақиллик йиллари тарихшунослиги таҳлил қилинган.Мавзуга оид тарихчи, педагог ва бошқа ижтимоий гуманитар соҳа олимлари томонидан нашр қилинган тадқиқотлар ўрганилган.Алоҳида эътибор маҳаллий ва хориж тадқиқотчиларнинг охирги йилларда Ўзбекистонда олий таълим тизимини модернизация қилиш ва ривожлаништиришга қаратилган ислоҳотларни ўрганишга бағишланган илмий ишларига қаратилган. Шунингдек,мавзуни тадқиқ қилиниши лозим бўлган долзарб муаммолари кўрсатилган