XVI АСР МАРКАЗИЙ ОСИЁ ТАСАВВУФ ВАКИЛЛАРИНИНГ ИЖТИМОИЙ-СИЁСИЙ ВА МАЪНАВИЙ ФАОЛИЯТИ - Кандахаров А. Х. (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2023)
Ушбу мақолада ўрта асрлар Марказий Осиё ҳудудида кенг тарқалган тасаввуф таълимотлари – Нақшбандия ва Яссавия тариқатининг машхур вакилларининг ҳаёти ва фаолияти, уларнинг мамлакат ижтимоий-сиёсий ва маънавий ҳаётига таъсири очиб берилган. Хусусан, Яссавия тариқатининг XVI асрдаги ютук вакилларидан Шайх Худойдод Вали ва Ҳазрат Қосим Шайхнинг темурийлар ва шайбонийлар сулоласи ўртасидаги сиёсий курашларда иштироки ҳамда мамлакат тинчлиги учун олиб қилган ишлари тарихий манбалар ва кейинги тадқиқотлар асосида ўрганилган