XIX ASR OXIRI-XX ASR BOSHLARIDA TURKISTONDA KONCHILIK SANOATINING SHAKLLANISHI VA FAOLIYATI - Musayev N.U (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2023)
Maqolada Turkistonda temir yullar qurilgandan keyin Sanoat korxonalari ko‘plab qurila boshladi. Bu ayni paytda konchilik mahsulotlariga extiyejni oshirdi. Chekeken yarim orolida, Farg‘ona vodiysining Moylisoy hududlaridan neft konlari topilganligi, Qizilqiya va Suluqta kumir konlari ochilganligi haqida ma’lumotlar berilgan.