O‘ZBEKISTONNING JANUBIY VILOYATLARIDA XX ASRNING 70 - 80 YILLARIDA SANOAT KARXONA ISHCHILARNING TURAR JOYGA BO‘LGAN TALAB VA MUAMMOLAR - Xudoyqulov U.K. (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2023)
Mazkur maqolada sanoat korxona ishchilarining XX asrning 70 – 80 yillar davrida turar joyga bo‘lgan munosabatlarini batafsil yoritilib berilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda uy-joy, ma’muriy–maishiy, xizmat binolar qurilishini yaxshilash maqsadida, yangi qurilish loyhalarini yaratish, ishlab chiqarishga jalb etish maqsadida davlat rejasi asosida amaliy ishlar bajarilganligi, bu davrda qurilgan uyjoylar Sovet hukumati tomonidan amalga oshirilgan ijobiy ishlardan biri bo‘lsada, biroq uy-joy qurilishi tashkilotlari tomonidan yangi qurilgan uy-joy binolarining sifatsizligi, ichki jihozlanishini talab darajasida emasligi, suv va gaz ta’minotidagi nosozlik, temir-beton binolarni mahalliy sharoitga mos kelmasligi tufayli ishga tushirilgan uy-joy binolari zamonaviy ehtiyojlarga moslanmagan taxlil qilingan.