KОNCHILIK ISHI RIVОJLАNISHINING TАRIХIY BОSQICHLАRI (O‘ZBЕKISTОN MISOLIDА) - Axmedov G’.J. (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2023)
Oʻrta Osiyo qadimdan oʻzining nodir metallar, oltin va kumush konlari bilan mashhur. Bu mahsulotlarni qazib olish va ulardan foydalanish bronza davrida boshlangan va bu jarayon mehnat taqsimotini chuqurlashtirish, ijtimoiy munosabatlarni oʻzgartirish, mehnat qurollarini takomillashtirish natijasida yangi yerlarni oʻzlashtirish, shuningdek, qadimgi aholining iqtisodiy rivojlanishida muhim ahamiyatga ega boʻldi. . Maqolada O‘zbekistondagi tog‘- kon sanoati tarixi va arxeologik ekspeditsiyalarning natijalari tahlil qilingan.