YOSHLARNI VATANPARVARLIK RUHIDA TARBIYALASHDA DINING TUTGAN O‘RNI VA AHAMIYATI - Narbekov A. V. (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2024)
Maqolada Din va vatanparvarlikning dialektik o‘zaro aloqadorligi, dinning tarixiy shakllari, ta’limoti va ularning fuqarolarni vatanga sadoqat ruhida tarbiyalashda tutgan o‘rni va ahamiyati ilmiy o‘rganilgan. Hozirgi davrda diniy globalizm, fundamentalizmning vatanparvarlikka salbiy ta’siri va ularni bartaraf etish zarurati yoritilgan.