TOSHKENT VOHASINING BURGULIK MADANIYATI HUSUSIDA - Normurodov D. R. (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2024)
Maqola Toshkent vohasidagi Burgulik madaniyatining o‘rganilishi, bu madaniyatning o‘ziga xos xususiyatlariga bo‘g‘ishlangan. Burgulik madaniyati majmuasi qiyosiy tahlillar qilinib, u miloddan oldingi XIII–IV asrlarda yashagan aholi vakillariga tegishliligi qayd qilingan. Bo‘stonliq tumani “Sijjak” mahallasidan ilk bor aniqlangan artifaktlar Burgulik madaniyati vakillarining nafaqat tekislik va tog‘ oldi hududlarida yashaganliklari balki, tog‘larda ham yashaganligi, asosan chorvachilik, qisman dehqonchilik bilan kun kechirganliklari qayd qilingan. Hunarmadchilikda uy sharoitida kulolchilik, to‘qimachilik va metallsozlik rivojlantirilganligi ashyoviy manbalar asosida ochib berilgan.