ШАЙБОНИЙ АБДУЛЛАХОН ШАХСИЯТИ ВА УНИ ЎРГАНИШНИНГ ИЛМИЙ-НАЗАРИЙ ЖИҲАТЛАРИ - Замонов А. Т (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2024)
Мақолада XVI асрнинг иккинчи ярмида фаолият кўрсатган йирик давлат арбоби бўлган шайбоний Абдуллахоннинг шахсияти, унинг тарихини ўрганишнинг илмий-назарий жиҳатлари, тарихшунослиги ва манбашунослиги масалалари таҳлил этилган. Шайбонийлар, хусусан, сулоланинг энг йирик вакилларидан бири бўлган Абдуллахон шахсияти, унинг совет ва мустақиллик даврида тадқиқотлардан четда қолиши, унинг шахсиятига қарашдаги мафкуравий таъсирлар масалалари ҳақида сўз юритилади.