O‘ZBEKISTON ELEKTROENERGETIKA SANOATIGA XORIJIY SARMOYALARNING JALB ETILISHI - Xakimova Sh. S. (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2024)
Energetika rеspublika xalq xo‘jaligining nеgiz tarmog‘i, iqtisodiyot va tеxnika taraqqiyotining mustahkam poydеvori hisoblanadi. Fan-texnika rivojlangan davrda xalq xo‘jaligi barcha tarmoqlarining elektrlashtirilishi elektroenergetika tamog‘iga bo‘lgan ehtiyojni yanada oshirmoqda. Maqolada O‘zbekistonda 2016-yilgacha elektroenergetika sohasini rivojlantirish maqsadida xorijiy sarmoyalarning jalb etilishi tog‘risida ma’lumotlar yoritilgan.