TURKISTON GENERAL-GUBERNATORI A.V.SAMSONOVNING O‘LKADAGI TA’LIM JARAYONI VA TARIXIY-MADANIY OBYEKTLARGA NISBATAN OLIB BORGAN SIYOSATI (1909-1914 YILLAR) - Kamolova M.F (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqolada 1909-1914 yillarda Turkiston general-gubernatori bo‘lgan Aleksandr Vasilyevich Samsonovning o‘lkada madaniy sohada olib borgan siyosati, jumladan, o‘lka ta’limiga oid musulmon maktablari ustidan nazorat o‘rnatish, o‘quv ishlarini yo‘lga qo‘yish, texnikumlar ochish, xalq ta’limi sohasidagi til masalasi; o‘lkadagi tarixiy-madaniy obyektlarga bo‘lgan munosabati, Ahmad Yassaviy maqbarasiga nisbatan amalga oshirgan nomoddiy munosabati haqida so‘z boradi.