ХIХ АСРНИНГ ИККИНЧИ ЯРМИ – ХХ АСР БОШЛАРИДА БУХОРО АМИРЛИГИДА БОШЛАНҒИЧ ВА ОЛИЙ ТАЪЛИМ ТИЗИМИ - Очилдиев Ф. Б. (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2024)
Мақолада ХIХ асрнинг иккинчи ярми – ХХ аср бошларида Бухоро амирлигида мавжуж бўлган таълим тизими ва унинг босқичлари, қуйи, бошланғич мактаблар, юқори босқич олий таълим каби, масалалар таҳлил қилинган. Шунингдек, амирликдаги бошланғич мактаблар, мадрасаларнинг турлари ҳамда уларда таҳсил олувчи ўқувичи ва талабаланинг сонига доир маълумотлар ўрганилган.