KATTA O‘RTA OSIYO IQTISODIY RAYONINING GEOGRAFIK VA IQTISODIY TAVSIFI XUSUSIDA AYRIM MULOHAZALAR - Raxmanova M. Sh. (TARIXIY TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqolada sobiq Sovet hukumati tomonidan o‘tkazilgan iqtisodiy islohotlar natijasida SSSR ning barcha hududlaridagi kabi O‘rta Osiyo hududida ham tashkil qilingan iqtisodiy rayonlar xususan, Katta O‘rta Osiyo iqtisodiy rayoni haqida so‘z yuritilgan. Shu bilan birga bu iqtisodiy rayonning geografik shartsharoitlari, tabiiy boyliklari, sanoat ishlab chiqarish holati umuman olganda hududning SSSR xalq xo‘jaligidagi ahamiyati mavjud tadqiqotlar asosida tahlil qilingan.